K&V: Eron uhka

KYSYMYS:


"Sattuipa tässä yksi päivä, että vaimoni kertoi saaneensa minusta tarpeeksi, että en kuulemma kuuntele häntä tarpeeksi. 15 vuoden avioliiton jälkeen. Ilman varoitusta. Sitä ihmeteltyäni kyselin vähän asioista. Ja sieltähän se selvisi sitten – joku uusi kloppi töistä oli saanut tämän aivan pyörälle päästään. Että nyt piti sitten päästä toteuttamaan unelmia ”jonkun kanssa, joka vielä elää”. Eivät kuulemma ole mitään tehneet, mutta veto on vahva. Semmosta. Mitä helkkaria tässä nyt pitäisi tehdä? Mikään järki tai muistutukset hyvistä hetkistä ei tunnu tehoavan. Enkä vielä haluaisi luovuttaa, sen verran tässä on yhteistä matkaa takanapäin, ja edessä mielestäni myös... Lapsia meillä ei ole, yhteisestä sopimuksesta. Paljon yhteisiä ystäviä ja menoja sitä vastoin, rakkauttakin."


VASTAUS:

Se, että tuntee välillä vetoa johonkin kolmanteen osapuoleen, on hyvin tyypillistä jossain vaiheessa pitkää suhdetta. Erolla uhkaaminen on kuitenkin hyvin tuhoisaa yhteiselle luottamukselle, ja se tuntuu pahalta varmasti molemmista. Jättämisellä uhkaaminen on ikään kuin hätähuuto tilanteessa, jossa ei osaa tai kykene ilmaisemaan tunteitaan tarkemmin. On myös mahdollista, että vaimosi on yrittänyt ilmaista tunteitaan sinulle, mutta ei ole kokenut tulleensa kuulluksi. Tietämättä tilannettanne tarkemmin on vaikea sanoa, kummin päin on käynyt.


Jos kuitenkin vaimosi on yrittänyt puhua tunteistaan, ja kohtaamattomuuden kokemus on toistunut usein, se on voinut aiheuttaa hyvinkin voimakasta turhautumista, joka pyrkii nyt purkautumaan tavalla tai toisella. Viestissäsi kirjoitat, että vaimosi tahtoo päästä toteuttamaan unelmiaan ”jonkun kanssa”. Todennäköisesti hän tahtoisi ensisijaisesti toteuttaa niitä sinun kanssasi.


Tilanne ei välttämättä ole vielä menetetty. Neuvoisin sinua lähestymään vaimoasi ja kysymään häneltä avoimesti ja syyllistämättä häntä, mitä hän toivoisi suhteeltanne ja sinulta. Tiedätkö mitä hänen unelmansa ovat? Kehottaisin myös kysymään itseltäsi sitä, missä määrin olet valmis tekemään muutoksia omassa elämässäsi, jotta suhteenne voisi jatkua molempia tyydyttävällä tavalla.


Jos keskusteluyhteytenne on päässyt pahasti tulehtumaan, voisit yrittää ehdottaa vaimoasi tulemaan mukaan parisuhdeterapiaan. Jo tämä ele voi auttaa herättämään hänessä tunteen, että todella välität hänestä. Sitä vaimosi todella kaipaa, ja erolla uhkaaminen voi olla viimeinen yritys herättää sinua taistelemaan suhteenne puolesta.


- Kia
Esillä nyt
Posts Are Coming Soon
Pysy kanavalla...
Uusimmat kirjoitukset
Arkisto
Aiheet
  • Twitter-profiilimme

Elämän perusymmärrys ry
 

yhteys@elamanperusymmarrys.fi

Y-tunnus: 2697272-1

© 2020 Elämän perusymmärrys ry 

Haluatko tietoa tapahtumistamme? Tilaa uutiskirjeemme!

  • Facebook
  • Twitter